Nieuws m.b.t. het Coronavirus

Sinds een paar dagen is het Coronavirus in Nederland. Wij houden de berichtgeving nauwgezet in de gaten en volgen de adviezen van het RIVM om onze bezoekers en medewerkers gezond te houden.

Er is een aantal maatregelen die we gezamenlijk kunnen nemen om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Deze maatregelen gelden overigens bij alle virussen die griep en/of verkoudheid kunnen veroorzaken, het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. Deze maatregelen zijn:
  • was uw handen regelmatig en ten minste 20 seconden;
  • hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog;
  • gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik.
Zoals altijd worden onze trainingsruimtes, behandelkamers, sanitaire voorzieningen en wachtruimtes zorgvuldig door ons gereinigd. Daarnaast worden de handvatten van de apparaten en alle deurknoppen extra vaak schoongemaakt.
Het RIVM stelt dat het op dit moment niet nodig of zelfs zinnig is om mensen die van vakantie terugkeren en zich gezond voelen te weren. Het virus verspreidt zich namelijk met name door hoesten en niezen van mensen die met het virus besmet zijn en ziekteverschijnselen hebben.
Mocht u echter luchtwegklachten hebben en onlangs uit een regio waar het virus is vastgesteld zijn teruggekeerd, of contact hebben gehad met iemand die besmet is met het virus, dan willen wij u vragen om eerst telefonisch contact met de huisarts op te nemen voordat u ons zou willen bezoeken.
Wij blijven de situatie nauwlettend in de gaten houden en zullen u informeren indien er verdere maatregelen genomen moeten worden. Indien u naar aanleiding van dit bericht nog vragen heeft, dan beantwoorden wij die uiteraard graag.
Met vriendelijke groet,
Het team van Paramedisch Centrum Skagerrak

Comments are closed.