Patiëntinformatie intake fysiotherapie

Hartelijk welkom bij het Paramedisch Centrum Skagerrak!

U heeft een afspraak gemaakt bij één van onze fysiotherapeuten voor een intake. Of wellicht bent u dit van plan. Maar wat gebeurt er eigenlijk tijdens zo’n eerste afspraak? Om dit uit te leggen, is deze flyer voor u ontwikkeld.

Wanneer de secretaresse in de praktijk aanwezig is, kunt u zich bij haar melden aan de balie. Zij zal met u een aantal gegevens doornemen, zoals naam, adres, telefoonnummer, emailadres en ook zal er gekeken worden naar uw verzekering. Het wordt ons verplicht naar legitimatie te vragen, dus zorg ervoor dat u een geldig legitimatiebewijs kunt tonen.
Wanneer de secretaresse niet aanwezig is, zal de fysiotherapeut deze gegevens met u doornemen.

Tijdens de eerste afspraak wordt een intake uitgevoerd. Deze intake bestaat uit een aantal onderdelen, die hieronder zullen worden besproken.

Vraaggesprek:

In het gesprek zal de fysiotherapeut u veel vragen over uw klachten. U kunt hierbij onder andere de volgende vragen verwachten:

  • Wanneer zijn de klachten begonnen?
  • Waar zitten de klachten?
  • Wanneer worden de klachten erger en wanneer minder?
  • Wat kunt u wel en wat kunt u niet door de klachten?

Er zal ook worden gevraagd hoe uw persoonlijke situatie is en wat de invloed van de klachten hierop is.
Wanneer u bij een arts of specialist bent geweest, is het zinvol uitslagen van onderzoeken en een overzicht van uw medicijnen mee te nemen.

Tijdens het vraaggesprek zal u ook worden gevraagd een aantal vragenlijsten in te vullen. In de loop van de behandelingen zullen deze vragenlijsten periodiek worden herhaald. Op deze manier kunt u samen met uw fysiotherapeut het verloop van uw klachten in kaart brengen.

Onderzoek:

Na het vraaggesprek heeft de fysiotherapeut mogelijk een idee wat uw klachten kan veroorzaken. In het lichamelijk onderzoek wordt dit nauwkeurig onderzocht, zodat er kan worden aangegeven waardoor de klachten veroorzaakt worden.
In de conclusie zal de fysiotherapeut dit met u bespreken.

Advies:

Tijdens de eerste afspraak wordt over het algemeen niet gelijk behandeld. Er kunnen adviezen en mogelijk oefeningen mee worden gegeven, waarmee u aan de slag gaat.
De behandeldoelen en het verloop van de therapie worden besproken Tot slot maakt u met de fysiotherapeut een vervolgafspraak.