Contact

Contact

PMC Skagerrak 
Adres: Skagerrak 330, 2133 DX Hoofddorp
Telefoon: 023-5622449
Fax: 023-5622636
E-mail: fysio@pmc-skagerrak.nl

Openingstijden: Maandag tussen 07.30 en 21.00 uur,  dinsdag t/m vrijdag
tussen 07.30 en 18.00 uur en op zaterdag tussen 08.00 en 13.00 uur.

Dependance de Hoofdvaart 
Adres: Hoofdweg 669-C, 2131 BB Hoofddorp
Telefoon: 023-5572479
(Jeroen Maas SportsCompany)

Openingstijden: Maandag, dinsdag en donderdag van 08.00 tot 18.00 uur. Woensdag en vrijdag van 09.30 tot 15.00 uur.

Let op: per 01-10-2023 is locatie Wormerstraat gesloten. 

Helaas hebben wij te horen gekregen dat het gebouw op Wormerstraat 29 zal worden afgebroken. Zowel de huisartsen als de fysiotherapeuten zijn per 01-10-2023 niet meer aanwezig op deze locatie. U kunt bij ons terecht op locatie Skagerrak en de Hoofdvaart.

Openingstijden

N.B. in verband met scholingen en/of vakanties kunnen openingstijden afwijken. De voicemail wordt iedere werkdag afgeluisterd.

PMC SkagerrakOpen
Maandag 7:30 - 21:00
Dinsdag 7:40 - 21:00
Woensdag 7:30 - 18:00
Donderdag 7:30 - 18:00
Vrijdag 7:30 - 18:00
Zaterdag 8:00 - 11:00
HoofdvaartOpen
Maandag 8:00 - 18:00
Dinsdag 8:00 - 18.00
Woensdag 09.30 - 15.00
Donderdag 08:00 - 18:00
Vrijdag 09.30 - 15.00
Zaterdag gesloten

Afspraak maken

Vul het formulier in en maak een afspraak

Een afspraak maken kan op 2 manieren: u kunt het formulier hiernaast invullen dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ook bellen naar de praktijk en telefonisch een afspraak inplannen op 023-5622449. 
De praktijk is telefonisch het best bereikbaar op maandag t/m donderdag tussen 08.30 en 12.30 uur in verband met de aanwezigheid van de administratief medewerkerster.

Je gegevens

Vertel ons hoe we contact met je kunnen opnemen.


(Bijv: Ik wil een afspraak maken)
(Beschrijf kort uw probleem of de reden dat u een afspraak maakt)

FAQ

A. Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF)
U heeft geen verwijsbriefje meer nodig voor de fysiotherapeut. Natuurlijk, u kunt nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts. Maar het hoeft in principe niet meer. Uitzonderingen hierop zijn als u een voorgeschiedenis heeft met chronische ziekte of er is sprake geweest van een trauma of ongeval. Gaat u in die gevallen wel eerst in overleg met de huisarts of specialist.

Directe Toegankelijkheid heeft voordelen. Zo komt u ‘direct’ bij de specialist in beweging terecht. Zodat u weer ‘direct’ kunt beginnen met werken aan uw herstel. De huisarts blijft echter wel de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg. De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst.

Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat hij eerst vaststelt of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan hij u bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts.

Wanneer u wel behandeld kan worden door de fysiotherapeut, dan kan hij, of één van zijn collega’s, in overleg met u aan de slag. En dat is wel zo prettig. Immers, hoe sneller u behandeld kunt worden, hoe sneller u herstelt.

A. Vergoedingen en tarieven

Wat er wordt vergoed vanuit de basisverzekering
Vanaf 2004 wordt fysiotherapie niet meer automatisch door zorgverzekeraars vergoed als u 18 jaar of ouder bent. Alleen voor bepaalde (chronische) aandoeningen, die te vinden zijn op een specifieke lijst met aandoeningen, wordt een uitzondering gemaakt. Voor deze aandoeningen wordt fysiotherapie wel vergoed vanuit de basisverzekering vanaf de 21ste behandeling, De eerste 20 behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering, of komen voor uw eigen rekening.
Behandelingen die worden vergoed vanuit de basisverzekering vallen onder het wettelijk eigen risico. Wanneer u deze al heeft verbruikt, zal u er niets van merken. Is het eigen risico nog niet volledig verbruikt, dan zal de zorgverzekeraar u hiervoor een nota sturen. U betaalt het eigen risico dus niet aan de praktijk.
U kunt aan uw fysiotherapeut vragen of deze regeling op u van toepassing is.

Aanvullende verzekering
Wanneer u naast uw basisverzekering bij uw zorgverzekeraar nog een aanvullende verzekering heeft afgesloten, is de vergoeding voor fysiotherapie hier waarschijnlijk in opgenomen. U kunt in uw eigen polisvoorwaarden zien hoe die vergoedingen voor fysiotherapie zijn, dit verschilt per verzekering en per aanvullend pakket. Vraag bij uw verzekeraar eventueel ook naar bijzondere voorwaarden.

Aanvullend verzekeren: u kiest de beste optie voor uzelf
Om ook in de toekomst verzekerd te zijn van fysiotherapie kunt u zich aanvullend verzekeren. Veruit de meesten zijn dit nu al. Toch is het verstandig om uw situatie eens goed te bekijken. Vergelijken loont, dat zult u al snel ontdekken. Ga na hoe verzekeraars hun pakketten hebben samengesteld. Bekijk de voorwaarden, bijvoorbeeld hoeveel behandelingen u vergoed krijgt, en de tarieven van verschillende verzekeraars en kies vervolgens de verzekering die het best bij u past.

Aangesloten zorgverzekeraars
Wij werken samen met alle overkoepelende zorgverzekeraars en hebben hier contracten mee afgesloten. Fysiotherapeuten die niet zijn gecontracteerd met zorgverzekeraars kunnen u een rekening sturen (restitutiesysteem) die mogelijk niet volledig door uw zorgverzekeraar wordt vergoed. Bij ons is dit echter niet het geval. Wij sturen de rekening automatisch naar uw zorgverzekeraar (naturasysteem). Indien uw verzekering fysiotherapie volledig vergoedt, hoeft u bij ons niets bij te betalen. Het is echter wel belangrijk te weten hoeveel behandelingen uw verzekering vergoed.

Voorkeursleverancier
Onze praktijk heeft overeenkomsten met alle zorgverzekeraars in Nederland.

Voor de volgende zorgverzekeraar zijn we voorkeursleverancier:
Zorg en Zekerheid
Deze zorgverzekeraar heeft ons als voorkeursleverancier gekozen omdat we nét wat meer in huis hebben. We bieden bijvoorbeeld iets extra’s voor u als verzekerde, we hebben de beste prijs-kwaliteitverhouding in huis en we scoren in een vergelijking met andere aanbieders de hoogste klanttevredenheid.

A. Alle fysiotherapeuten zijn geregistreerd bij het KNGF en staan opgenomen in het Kwaliteitsregister Fysiotherapie Nederland (KRF NL).
De registerfysiotherapeut betekent een zeker gevoel over kwalitatief goede behandelingen.
Vanuit de beroepsorganisatie, het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), wordt een actief beleid gevoerd om continu de kwaliteit van fysiotherapie verder te verhogen. Bijvoorbeeld door wetenschappelijk onderzoek en een verplichting tot bijscholing.
Wie aan alle kwaliteitseisen voldoet en ook werkt volgens de richtlijnen van het KNGF, wordt toegelaten tot het kwaliteitsregister fysiotherapie. En pas dan mag een fysiotherapeut zich daadwerkelijk registerfysiotherapeut noemen.

Medisch verantwoord bewegen
U bent in de eindfase van uw fysiotherapeutische behandeling. Of u heeft deze al afgerond en wilt onder begeleiding blijven trainen. U wilt graag aan uw gezondheid en conditie werken.

Onze fysiotherapeuten kunnen u hierbij ondersteunen middels Medisch Verantwoorde Bewegen.
Uw eerste afspraak bestaat uit een vraaggesprek en een aantal testen om u een indruk te krijgen van uw algehele fitheid en beginniveau. Daarna stellen we een individueel trainingsprogramma samen, afgestemd op uw wensen, doelen en fysieke mogelijkheden.

Gedurende de trainingsperiode zijn wij er alert op dat de training wordt aangepast, zodra dit gewenst is. Zo zorgen wij ervoor dat u op een verantwoorde manier uw doelen behaalt. De trainingen die wij voor u verzorgen zijn erop gericht om uw fitheid te verhogen door onder meer training van kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen. In de loop van de trainingsperiode kan u het schema steeds meer zelfstandig uitvoeren, zodat de stap naar zelfstandig sporten eenvoudiger wordt.

Onze trainingen vinden plaats in kleine groepen en hebben een individueel karakter. U traint op uw eigen niveau en maakt hierbij gebruik van alle mogelijkheden die de sportschool te bieden heeft.

Wat kunt u verwachten?
* Trainingen in kleine groepen (maximaal 10 personen).
* Werken aan uw eigen gezondheid.
* Persoonlijke begeleiding.
* Trainen op maat

Locatie
De trainingen vinden plaats bij Jeroen Maas Sportscompany aan de Hoofdweg 669c te Hoofddorp (dependance de Hoofdvaart).

Wanneer kunt u hier terecht?
Maandag- en vrijdagmiddag van 15.30 tot 18.00 uur
En dinsdag- en donderdagochtend van 09.00 uur tot 13.00 uur
Meer informatie?
Voor meer informatie en/of als u zich wilt opgeven, kunt u contact opnemen met onze fysiotherapeuten. U kunt ons bereiken via:
fysio@pmc-skagerrak.nl
023-5622449
023-5572479

PMC-Skagerrak
fysio@pmc-skagerrak.nl
tel: 023-5622449
Skagerrak 330 2133 DX Hoofddorp

Site ontworpen en ontwikkeld door Iris van der Veen