Over ons

Onze missie & visie

Missie

Wij willen een open moderne organisatie zijn, waarin goed geschoolde fysiotherapeuten aanwezig zijn met verschillende verbijzonderingen, die elkaar stimuleren en versterken.
Het Paramedisch Centrum Skagerrak biedt diensten en producten aan, die voor de klant een zo optimaal mogelijk resultaat leveren, zowel op het gebied van preventie als cure en revalidatie.  Het verantwoord bewegen staat hierbij centraal.

Visie

Wij willen een toonaangevende praktijk zijn in onze regio, door een dusdanige kwaliteit te leveren op het gebied van fysiotherapie en de verbijzonderingen binnen onze praktijk, waardoor het bedrijf kan groeien in al zijn facetten.
Ons kwaliteitsbeleid is erop gericht om te komen tot een zo optimaal mogelijke kwaliteit van fysiotherapeutisch handelen in een zichzelf verbeterende organisatie.

Medewerkers

Arjan Smit

Fysiotherapeut, master manuele therapie

Annelies Beschoor Plug

Fysiotherapeut, Psychosomatische Fysiotherapie

Nienke Hoogervorst

Fysiotherapeut,
master Sportfysiotherapie

Maaike van der Holst

Fysiotherapeut, oedeemtherapeut, arbeidsfysiotherapeut

Marieke Moleveld

Fysiotherapeut,
oedeemtherapeut

Derek Nkansah

Fysiotherapeut,

Ron Ruijter

Fysiotherapeut, master manuele therapie

Pauline Tromp


Leefstijlcoach

Sylvia Feringa

Administratief medewerker

Sylvia staat u graag telefonisch of persoonlijk te woord en helpt u bij het maken of verzetten van een afspraak. Daarnaast kan zij u helpen bij vragen over declaraties of facturen.

Sylvia is aanwezig op maandag t/m donderdag van 08.30 uur tot 12.30 uur.

Sandra Vader

Leefstijlcoach

Doelstellingen

Wij volgen de actuele ontwikkelingen in de gezondheidzorg op de voet en integreren nieuwe en of innovatieve behandelmethodes op het gebied van fysiotherapie binnen de eigen organisatie. Vandaar dat de praktijk is uitgerust met de moderne apparatuur en langzamerhand uitgegroeid is tot een paramedische zorgorganisatie, waar algemene en specialistische fysiotherapeutische hulp hand in hand gaan. 

U vindt bij ons:

Tarieven 2024

SpecificatieTarief
Zitting € 46,50
Zitting manuele therapie € 58,00
Zitting oedeem therapie € 58,00
Psychosomatische therapie € 58,00
Lange zitting voor patiënten met complexe en/of meervoudige zorgvragen € 60,00
Telefonische zitting € 27,50
Screening € 24,00
Intake en onderzoek na screening € 46,50
Screening, intake en onderzoek € 64,00
Intake en onderzoek na verwijzing € 64,00
Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek € 77,00
Toeslag voor uitbehandeling (aan huis) € 24,00
Inrichtingstoeslag € 17,00
Niet nagekomen afspraak € 38,00

Huis-en privacyreglement en Wkkgz

Als u bij het desbetreffende document op de link klikt komt u bij het document.

Informatie intake fysiotherapie

Wachtruimte 2

U heeft een afspraak gemaakt bij één van onze fysiotherapeuten voor een intake. Of wellicht bent u dit van plan. Maar wat gebeurt er eigenlijk tijdens zo’n eerste afspraak?

Wanneer de secretaresse in de praktijk aanwezig is, kunt u zich bij haar melden aan de balie. Zij zal met u een aantal gegevens doornemen, zoals naam, adres, telefoonnummer, emailadres en ook zal er gekeken worden naar uw verzekering. Het wordt ons verplicht naar legitimatie te vragen, dus zorg ervoor dat u een geldig legitimatiebewijs kunt tonen. Wanneer de secretaresse niet aanwezig is, zal de fysiotherapeut deze gegevens met u doornemen.

Tijdens de eerste afspraak wordt een intake uitgevoerd. Deze intake bestaat uit een aantal onderdelen, die hieronder zullen worden besproken.

Vraaggesprek:

In het gesprek zal de fysiotherapeut u veel vragen over uw klachten. U kunt hierbij onder andere de volgende vragen verwachten:

  • Wanneer zijn de klachten begonnen?
  • Waar zitten de klachten?
  • Wanneer worden de klachten erger en wanneer minder?
  • Wat kunt u wel en wat kunt u niet door de klachten?

Er zal ook worden gevraagd hoe uw persoonlijke situatie is en wat de invloed van de klachten hierop is. 

Wanneer u bij een arts of specialist bent geweest, is het zinvol uitslagen van onderzoeken en een overzicht van uw medicijnen mee te nemen.

Tijdens het vraaggesprek zal u ook worden gevraagd een aantal vragenlijsten in te vullen. In de loop van de behandelingen zullen deze vragenlijsten periodiek worden herhaald. Op deze manier kunt u samen met uw fysiotherapeut het verloop van uw klachten in kaart brengen.

Onderzoek:

Na het vraaggesprek heeft de fysiotherapeut mogelijk een idee wat uw klachten kan veroorzaken. In het lichamelijk onderzoek wordt dit nauwkeurig onderzocht, zodat er kan worden aangegeven waardoor de klachten veroorzaakt worden.
In de conclusie zal de fysiotherapeut dit met u bespreken.

Advies:

Tijdens de eerste afspraak wordt over het algemeen niet gelijk behandeld. Er kunnen adviezen en mogelijk oefeningen mee worden gegeven, waarmee u aan de slag gaat.
De behandeldoelen en het verloop van de therapie worden besproken Tot slot maakt u met de fysiotherapeut een vervolgafspraak.

PMC-Skagerrak
fysio@pmc-skagerrak.nl
tel: 023-5622449
Skagerrak 330 2133 DX Hoofddorp

Site ontworpen en ontwikkeld door Iris van der Veen