Fysiotherapie

Gecombineerde Leefstijlinterventie CooL

Wat is CooL?

Het programma CooL is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Het is opgezet om deelnemers stapsgewijs te begeleiden bij het veranderen van de dagelijkse gewoonten en heeft op deze manier een positieve invloed op gezondheid en vitaliteit.

Elke aanpassing van leefstijl en bewust omgaan met bewegen, voeding, slaap en ontspanning kan gezondheidswinst opleveren. Het gaat om het proces van veranderen; de moeite nemen om voor jezelf te zorgen en zo een betere kwaliteit van leven te ervaren en beter in je vel te zitten. Waar het leefstijlaccent komt te liggen zal per persoon verschillen. Denk hierbij aan veranderingen op gebied van voeding, bewegen, ontspanning, sociale contacten, zingeving. Alles heeft in meer of mindere mate invloed op iemands gezondheid Waar je mee begint maakt niet uit, áls je maar begint en als je maar klein begint. Klein beginnen verhoogt de kans op succes.

Voor wie is CooL?

Het programma is bedoeld voor:

  • volwassenen met overgewicht (BMI>25) en een extra risicofactor (hart- en vaatziekten, Diabetes Mellitus type 2, slaapapneu, artrose)
  • volwassenen met obesitas (BMI>30)

Hierbij moet de deelnemer zelf voldoende gemotiveerd zijn om anders te gaan leven en het programma 2 jaar vol te houden. Het is daarnaast belangrijk om goede kennis van de Nederlandse taal te hebben.

Deelname aan het programma is kosteloos: het wordt volledig vergoed vanuit de basiszorgverzekering en heeft geen invloed op uw eigen risico.
Deelname is kosteloos maar zeker niet vrijblijvend! Er wordt verwacht dat u alle sessies aanwezig bent en ook tussen de sessies actief aan de slag gaat met uw persoonlijke doelen en de door u bedachte veranderstappen.

Laatste nieuws te volgen op onze socials

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes over het CooL-programma? U kunt dan de praktijk volgen op Facebook en/of Instagram. 

Inhoud van het programma

Het programma onder begeleiding van een gecertificeerd leefstijlcoach is een bewezen effectief programma dat 24 maanden duurt. Het bestaat uit 2 onderdelen: het basisprogramma en het onderhoudsprogramma. Hierin vinden 2x 8 groepsbijeenkomsten en individuele sessies plaats, gericht op leefstijl gerelateerde thema’s en vooral gericht op langdurige, blijvende gedragsveranderingen.

Het is geen beweeg- of sportprogramma! Het CooL programma staat in het teken van leefstijlthema’s en gedragsveranderingen. Het is de bedoeling dat u zelf de motivatie gaat vinden om meer te gaan bewegen in het dagelijks leven. Hierbij maakt u kleine, persoonlijke en haalbare doelstellingen voor uzelf. Zo wordt het echt een programma op maat. Bij het behalen van deze doelstellingen kunt u door de coach worden geholpen, maar ook uw omgeving, gezin, collega’s en vrienden kunnen u hierin ondersteunen.

De deelnemer aan de GLI  krijgt advies over en begeleiding  bij

  • gezonde voeding en het aanleren van gezonde eetgewoontes;
  • gezond bewegen conform de richtlijn Gezond Bewegen en hoe dit in te passen in het dagelijkse bestaan (het daadwerkelijke bewegen realiseert de deelnemer in de eigen woon-/leefomgeving en maakt geen onderdeel uit van de interventie);
  • het realiseren van de gedragsverandering die nodig is om een gezonde leefstijl te verwerven en te behouden;
  • dagelijkse factoren die invloed hebben op de gezondheid en vitaliteit.

Wilt u meedoen?

Als u wilt meedoen, u voldoet aan de deelnamecriteria én uw huisarts/praktijkondersteuner/internist vindt het ook een goed idee voor u, dan kunt u meedoen aan het CooL-programma. Een doorverwijzing is noodzakelijk. Geeft u hierbij aan dat u wilt deelnemen aan het CooL-programma van het Paramedisch Centrum Skagerrak.

Wilt u meer weten, neem dan contact op met leefstijlcoach Pauline Tromp op telefoonnummer 06-25434835 of per mail via  pauline@pmc-skagerrak.nl.

Weten wanneer de volgende groep gaat starten? Kijk dan op COOL gecombineerde leefstijlinterventie – BLUE LeefstijlCoaching

Voor meer informatie kunt u tevens terecht op de website van het expertisecentrum leefstijlinterventiecentrum  www.leefstijlinterventies.nl

PMC-Skagerrak
fysio@pmc-skagerrak.nl
tel: 023-5622449
Skagerrak 330 2133 DX Hoofddorp

Site ontworpen en ontwikkeld door Iris van der Veen