Fysiotherapie

Medisch verantwoord bewegen

Wat is Medisch Verantwoord Bewegen?

Sporten onder begeleiding van de fysiotherapeut. U komt één of meerdere keren in de week bij ons sporten, met een voor u op maat gemaakt trainingsschema. De fysiotherapeut is aanwezig in de fitnesszaal om u te kunnen aansturen/corrigeren waar nodig en om vragen te beantwoorden.
Mocht het trainen dusdanig goed gaan dat u een stapje hoger kan, dan zijn de fysiotherapeuten er om uw trainingsschema aan te passen en u hierin te begeleiden.

Voor wie is Medisch Verantwoord Bewegen?

MVB is bedoeld voor mensen van alle leeftijden met of zonder lichamelijke klachten.

Wanneer u in de eindfase van uw fysiotherapeutische behandeling bent, of u heeft deze al afgerond en wilt onder begeleiding trainen, dan is MVB iets voor u!

U kunt hierbij denken aan het verder trainen na klachten als peesontstekingen, nek-, rug- en knieklachten en klachten als gevolg van artrose, diabetes, COPD, beroerte of hartinfarct.

Ook gezonde personen, die net wat extra begeleiding willen, kunnen deelnemen aan MVB.

Wat kunt u verwachten

  • trainingen in kleine groepen binnen de sportschool van Jeroen Maas Sports Company, incl. gebruik van de faciliteiten van de sportschool
  • werken aan uw eigen gezondheid
  • persoonlijke begeleiding
  • training op maat
  • persoonlijk trainingsschema aan de hand van uw klachten, verwachtingen en wensen
  • gebruik van Technogymsleutel en –apparatuur.

Verloop van de training

Door de kennis van de fysiotherapeut en de individuele aandacht binnen dit traject, is de fysiotherapeut alert op de manier van trainen. Voert u de oefening juist uit? Kan er nog een stapje bij of moet u juist even wat rustiger aan doen? Het is belangrijk dat u goed traint en op uw eigen niveau.
Om vooruitgang in uw training zichtbaar te maken, zullen wij uw conditie en kracht tussentijds beoordelen. Wij zullen er gedurende uw trainingsperiode alert op zijn dat de training wordt aangepast zodra dit gewenst is.

Doel van MVB

Bij MVB wordt u uitgedaagd om onder deskundige begeleiding actief mee te werken aan de fitheid van uw lichaam. Dit kan zijn om te herstellen van een blessure, maar ook om lichamelijke klachten te voorkomen (preventie). Binnen het programma MVB wordt u gestimuleerd om beweging een vast onderdeel van uw leven te laten worden. Hierdoor wordt de kans op lichamelijk ongemak kleiner.

De intake

Uw eerste afspraak bestaat uit een uitgebreid vraaggesprek en een aantal testen (waaronder conditie- en krachttesten) om uw fitheid en beginniveau in kaart te brengen. Daarna stellen we een individueel trainingsprogramma samen, afgestemd op uw wensen, doelen en fysieke mogelijkheden. Tijdens de eerste training zal het trainingsschema  aan u uitgelegd worden en met u worden doorgenomen. Dit schema voert u vervolgens steeds meer zelfstandig uit.
Er wordt van u een eigen inbreng en een actieve inzet verwacht!

 

Wanneer en waar kunt u Medisch Verantwoord Bewegen?

Dinsdag- en donderdagochtend van 08:30 tot 11:30 uur
Maandag- en donderdagmiddag van 15:30 tot 18:00 uur

Voor onder andere MVB werkt het PMC Skagerrak samen met de sportschool Jeroen Maas Sports Company (Hoofdweg 669C), waardoor er gebruikt gemaakt wordt van alle in deze moderne sportschool aanwezige apparatuur.

Wat kost Medisch Verantwoord bewegen?

Voor MVB gelden andere tarieven dan voor reguliere fysiotherapie.
Voor het complete pakket van de uitgebreide intake en 16 keer trainen met tussentijdse evaluaties betaalt u €189,-.

Let op! Zorg en Zekerheid heeft in het jaar 2024 vergoedingen voor deze training, onder bepaalde voorwaarden,. Raadpleeg hiervoor uw aanvullende verzekering.

Afspraak maken?

U kunt een afspraak maken met een van onze fysiotherapeuten door te bellen met PMC Skagerrak op nummer: 023-5622449, of direct met de fysiotherapeuten van fysiotherapie de Hoofdvaart op nummer: 023-5572479.
Wanneer u traint bij Jeroen Maas Sports Company, kunt u onze fysiotherapeuten tegen komen in de sportschool. Stel uw vragen gerust direct aan hen.

PMC-Skagerrak
fysio@pmc-skagerrak.nl
tel: 023-5622449
Skagerrak 330 2133 DX Hoofddorp

Site ontworpen en ontwikkeld door Iris van der Veen